wat is

OCR staat voor “Obstacle Course Racing” en is een sportdiscipline die bestaat uit lopen en het overwinnen van diverse obstakels, alleen of in team, langs een afgebakend parcours. Onderweg word je niet enkel fysiek uitgedaagd maar ook mentaal. Je eigen grenzen verleggen is het doel.

Veelal is het 1e obstakel de weersomstandigheden, het 2e obstakel lopen en pas als 3e de hindernissen zelf. Gewapend met een goeie conditie, uithoudingsvermogen, mentale weerbaarheid en obstakel techniek erin slagen alle obstakels te overwinnen en de finish bereiken geeft een ongelofelijk gevoel van voldoening.

OCR wint sinds 2012 ook in België aan populariteit. Sindsdien werden er meerdere clubs opgericht en diverse wedstrijden georganiseerd. De OCR community in België is een hechte groep die zowel op lokale als internationale evenementen te vinden is. Als OCR Houtland willen we graag bijdragen aan de verdere groei van de sport en de community.

Je wist het misschien nog niet maar er behoren meerdere Belgen tot de OCR wereldtop! Namen als Thibault Debusschere, Thomas Buyle, Billy Vandewalle, Rik Nuyts en Jeroen Hillewaere zul je op menig podium zien verschijnen. Ook de dames Sarah Moeremans en Maud Desouter hebben meerdere overwinningen op hun naam.

Een stukje OCR geschiedenis kun je nalezen op :